Home Putovanja Kuala Lumpur grad budućnosti-piše Sara.K

Kuala Lumpur grad budućnosti-piše Sara.K

by admin

Kuala Lumpur je glavni i najveći grad Malezije i ima 1,73 miliona stanovnika.

Ovaj grad poznat je po svojoj modernoj arhitekturi i dosta visokim objektima jedan od najvećih turističkih atrakcija jesu Kule Petronas koje su visoke čak 452 metra, po tome su jedne od najviših građevina na svetu.

Imaju 88 spratova i njihova namena je isključivo poslovna, kule su povezane hodnikom .

Na vrhu skoro svakog hotela možete zateći skajbarove sa neopisivo lepim pogledom pogotovo u kasnijim satima.

Ako želite da ovaj grad iskusite na najluksuzniji način predlažem da boravite u hotelu “Four Seasons” sa najboljom hranom, uslugom i pogledom na grad u sta sam se  lično uverila.

Pored mnogobrojnih šoping centara i luksuza koji se nudi u strogom centru imala sam prilike da zadjem i u četvrti poput (Jalan Alor) i da vidim kako živi domicilno stanovništvo.

Ono što sam  mogla da uočim jeste da u restoranima  vladaju prilično nehigijenski uslovi kad je hrana u pitanju,dok se na  meniu najčešće nude  jela u kombinaciji mesa i ribe zajedno.

Nimalo zanemarljv utisak na mene su ostavili ljudi kao vrlo  ljubazni ,topli i puni strpljenja prema gostima. Kuala Lumpur nudi sjajan noćni život.

Jedno od najatraktivnijih mesta za provod je klub” Marini’s on 57” koji gleda na fascinantne Petronas kule,iako je mladjima od 22 zabranjen ulazak ja sam imala privilegiju da zavirim  u svet odraslih makar i na kratko.

Ako ste ljubitelj prirode i želite i  da  osetite čari grada i na taj način, najbolja opcija je park KLCC u kojem ima živopisnog  drveća i cveća  kao i raznih vrsta tropskih ptica koje su pitome i sa kojima se možete fotografisati .

U srcu ovog parka nalazi se akvarium  i tropikarijum koji raspolaže sa neobičnim vrstama tropskih riba sa ovog neobičnog podneblja.

Za mene veliko iskustvo je bio obilazak  botaničke bašte Perdana koja sadrži najveću kolekciju biljaka od čak  800 vrsta orhideja, u sklopu parka je kuća čaja gde možete probati razne vrste čajeva poput hibiskusa, jasmina i raznih vrsta zelenog čaja.

Za ljubitelje umetnosti zanimljivo je  obići Islamski muzej umetnosti, Nacionalni muzej kao i Nacionalni planetarijum.

Posetioci mogu da uživaju u organizovanim turama za obilaske shuttle busom izmedju 9h I 18h po ceni od RM6 (ringgit-a) ili( 1,29 eura) za odrasle I RM2(0,43 eura) za decu.

Za kupoholike topao savet je da obidju najlepše mesto za shoping Pavilion mall  koji smešten u strogom centru grada.

Povezan je sa istoimenim hotelom i čini jedno od najzanimljivijih atraktivnosti zbog svoje snažne arhitektonske strukture,ovo je  mesto gde će sigurno svako za sebe pronaći da kupi ono što mu je potrebno.

Bilo je ovo čarobno iskustvo za mene nadam se da ću nekom novom prilikom posetiti ovaj grad i drage ljude koje sam  upoznala na svom putovanju .

Sa novim utiscima iz   drugog kraja  sveta Sara. K.

Slični članci

Ostavite komentar

Sa željom da vam pružimo što bolje korisničko iskustvo koristmo kolačiće, ukoliko želite da kontrolišete opcije kolačića idite na opciju pročitajte više. Prihvatam Pročitajte više